Mașini rulate- diferența între carburanți

Majoritatea benzinăriilor oferă cel puțin două sortimente ale combustibililor obișnuiți pentru mașini rulate un sortiment standard și unul premium, cu un preț un pic mai mare.

Deși carburantul premium promite benefici mai mari , mulți șoferi se întreabă dacă merită sau nu să plătească în plus.

Diferența între motorina standard și extra


Carburantul folosit pentru a alimenta mașini rulate joacă un rol important în prelungirea duratei de viață a acestora, dar și în ceea ce privește performanțele sale pe șosea.
De altfel, carburantul face diferența și cu privire la relația deținătorului autovehiculului cu service-urile auto.
În cazul motorinei, cea extra are aceleași arderi ca și cea standard. Mulți șoferi nu vor simți diferența.

mașini


Diferența între benzina standard și extra


Cea mai mare diferență între benzina premium și cea standard este faptul că prima are, în majoritatea cazurilor, o cifră octanică mai mare.
Dacă benzina standard are o cifră octanică de 95, benzina extra are 99 și chiar peste 100.
În cazul motorinei, diferența, la nivel chimic, între carburantul obișnuit și cel de calitate superioară este dată de cifra cetanică.
Pentru cei ce nu știu, cifra octanică este definitorie pentru rezistența benzinei la autoaprindere într-un motor cu raport de compresie mare.
O valoare mai ridicată a acesteia se traduce printr-o putere mai ridicată. O ardere mai bună și o forță de tracțiune mai mare.
Cu alte cuvinte, un randament mai bun al motorului.
Daca ești conducătorul unei mașini rulate la fel cum dețin majoritatea șoferilor care circulă pe drumurile publice din România nu vei simți beneficii in cazul folosirii unui combustibil extra.


Cei ce conduc însă o mașină de performanță, al cărei motor are un raport de compresie mare, ar face bine să alimenteze cu carburant premium
Șoferii care aleg să facă economie fix la acest capitol trebuie să știe că îi așteaptă reparații costisitoare.
Dacă nu deții încă un autoturism și te gândești serios să îți cumperi unul aruncă un ochi pe www.dan-auto.ro. Acum că știi diferența de combustibil ești pregătit să ai grijă de propria ta mașină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top