Lentile de contact colorate – doar cu control medical

Lentile de contact colorate, sau cosmetice, sunt din ce în ce mai folosite și căutate pe piața noastră. Cel puțin odată în viață, mai ales în perioada adolescenței, v-ați imaginat cum v-ar sta cu alta culoare a ochilor. Acum exista o metodă de a încerca o altă culoare a irisului și de a vă bucura o perioadă îndelungată de această schimbare.

Aceste lentile de contact colorate sunt lentile fără dioptrii care au strict un rol cosmetic, mai exact rolul de a schimba culoarea ochilor.

Anumitor persoane, lentilele de contact colorate le pot schimba viața. Aceste persoane sunt cele care suferă de anumite afectiuni, și acest tip de lentile pot reda parțial sau total aspectul normal pe care și-l doresc atât de mult.

Lentile de contact colorate găsim pe diverse site-uri online, în magazine de specialitate, dar sunt bine de achiziționat numai după ce ați trecut pe la medicul oftalmolog, pentru că aceste lentile sunt considerate dispozitive medicale care au și contraindicații.

Lentile de contact colorate

Avisia-  tipuri de lentile de contact colorate

Marea majoritate a lentilelor de contact imită aspectul natural al irisului, dar sunt și lentile de contact colorate care dau un aspect total excentric.

Lentilele cu nuanțe de vizibilitate, au doar o nuanță slabă verde sau albastră, pentru a fi observate ușor atunci când sunt aplicate sau scoase.

Lentilele de intensificare nu au puterea de a schimba culoarea ochiului, dar îmbunătățesc nuanța lui.

Lentilele opace acoperă culoarea naturală și o înlocuiesc cu o nuanță mai vie, după dorință.

Lentilele teatrale fac parte din categoria celor opace și sunt folosite în piese de teatru sau filme.

Lentilele de contact fie ele și colorate sunt dispozitive medicale și trebuie recomandate de un medic specialist în urma unor măsurători. Astfel se va măsura diametrul, dar și gradul de curbura a ochiului, ca atunci când cumpărați să știți ce vi se potrivește, pentru a fi ferit de leziuni oculare sau altfel de probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top