Cum se obţine un paşaport pentru a putea asigura un transport animale?

Paşaportul european pentru câini şi pisici este un document important care trebuie să fie obţinut din timp şi este esenţial pentru serviciile de transport animale. Obţinerea acestui document necesită parcurgerea a mai mulţi paşi şi trebuie să ţii cont că în afară de achitarea serviciului de transport trebuie să te pregăteşti şi pentru o serie de alte cheltuieli.

Despre obţinerea unui paşaport european pentru un transport animale

Acest paşaport european pentru animalele de companie reprezintă toate detaliile privind tratamentele şi vaccinurile pe care le-a avut efectuate de-a lungul timpului. La fel ca şi în cazul paşapoartelor umane, şi acest document este tot unul de identificare, deci va conţine şi informaţii despre descrierea şi deţinătorul animalului de companie.

Este important de reţinut că în funcţie de ţara de destinaţie regulile de călătorie sunt uşor diferite în funcţie de locul de provenienţă a animalului de companie. Cel mai bine este să verifici aceste detalii sau să te consulţi cu firma care va efectua acest transport animale, astfel încât să fie îndeplinite toate condiţiile.

Alt blog : 3 mituri şi adevăruri despre realizarea unui transport câini UK de talie mare

Durata de obţinere a acestui paşaport de călătorie pentru animalul tău de companie este destul de mare, aşadar, trebuie să începi demersurile în acest sens cu câteva luni înainte. Pentru a putea obţine documentul este nevoie ca animalul de companie să fie microcipat, vaccinat antirabic iar dacă este relevant să aibă făcute şi analize de sânge. Înainte de călătoria propriu – zisă animalul de companie trebuie deparazitat intern şi extern.

Informaţii importante pe care le conţine paşaportul de călătorie

Veterinarul va completa în paşaportul de călătorie informaţii despre proprietarul animalului, descrierea acestuia inclusiv semne distinctive, confirmarea că a fost vaccinat, rezultatele testului de sânge de rabie, informaţii despre tratamentul deparazitar, detaliile medicului veterinar unde au fost efectuate toate acestea.

Cu ajutorul unui paşaport european, vei putea călători cu animalul tău de companie pe cont propriu dar şi să apelezi la un serviciu specializat de transport animale.

Următorul articol : Cum Reacţionează Câinii Şi Pisicile În Timpul Unui Transport Animale Germania?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top