Care măsline sunt mai sănătoase? Recomandări pentru a alege cel mai bun sortiment

măsline

Te-ai întrebat vreodată care măsline sunt mai sănătoase? Oferta de pe piaţă este una mai mult decât generoasă ceea ce te poate pune adesea în dificultate atunci când trebuie să alegi nişte măsline bune. Cele coapte ar fi varianta cea mai sănătoasă şi indicată însă, atunci când ajungi să cumperi, vei descoperi o paletă de culori foarte variată: verde, maro, negru, violet sau chiar roşu. Aromele sunt şi acestea destul de diversificate.

Cele mai bune măsline

Măslinele necoapte sunt incredibil de amare şi nu sunt comestibile iar pentru a deveni acele fructe gustoase trebuie eliminată o substanţă numită oleuropeină. Acest lucru este posibil cu ajutorul unor procese variate. Defapt cele verzi şi cele negre nu sunt tipuri de măsline. Diferenţa dintre ele este momentul recoltării. Cele verzi sunt culese din pom înainte de a se coace iar cele negre sunt lăsate la maturat până când capătă acea culoare închisă.

Alt articol : Uși de interior: 3 criterii importante de alegere

măsline

Măslinele negre au o textură mai moale şi sunt mai puţin amare decât cele verzi. Acestea sunt culese în diferite stadii de maturitate şi tocmai de aceea diferă culoarea lor atunci când le vezi în magazine.

Pe măsură ce se coc sunt culese şi supuse unor procese variate. Sunt puse la înmuiat în ulei, apă sau saramură, sau ambalate cu sare. Cele mai populare tipuri de măsline în funcţie de provenienţă, culoare şi metode de preparare sunt Kalamata, Picholine, Manzanilla, Nicoise, Liguria, Ponentine, Gaeta şi Lugano.

Cum să consumi măslinele pentru a avea cât mai multe beneficii?

Dacă eşti la dietă este recomandat să consumi mai mult măsline verzi deoarece au mai puţine calorii. Totodată, includerea măslinelor în dieta zilnică poate să aducă multe beneficii pentru sănătate şi reduc cu succes apariţia unor boli grave. De asemenea, măslinele sunt recomandate şi pentru a fi consumate frecvent de persoanele care nu au poftă de mâncare.

Mar De Olivos este un magazin online care îţi pune la dispoziţie un sortiment de măsline şi de ulei extravirgin de calitate superioară. Include măslinele în alimentaţia zilnică şi vei putea beneficia de foarte multe avantaje pentru sănătate dar şi de preparate culinare deosebite.

Următorul articol : 5 Motive Pentru Care Merită Să Investești În Încălțăminte Bărbați Din Piele Naturală

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top